Running for Lisa

Op 1 oktober 2017 zal Debora Op’t Eijnde, 36 jaar en wonende te Maaseik haar eerste officiële halve marathon lopen.

maar niet voor haarzelf…

wel voor Lisa! 

Haar verhaal

Begin dit jaar werd Lisa, ons 8-jarige buurmeisje, vriendinnetje en vooral hartendiefje getroffen door een zeldzame auto-immuunziekte: juveniele dermatomyositis. Haar jonge leventje en dat van haar gezin werd compleet overhoop gegooid!
Ik ging op zoek naar meer info over deze ziekte en de oorzaken hiervan en kwam tot de conclusie dat er helaas nog vrij weinig geweten is over het ontstaan van deze ziekte. Ook over het verloop en de prognose…Zo kwam ik op jullie website terecht.

In april schreef ik mij in voor de 10 Miles in Antwerpen. Tijdens mijn inschrijving kon ik kiezen om mijn inschrijving te koppelen aan een goed doel… maar nergens vond ik het goede doel terug waar ik mij op dat moment aan kon binden… want ik wou me toewijden aan een goed doel dat mij nauw aan het hart lag… en wie lag en ligt me nog steeds nauw aan het hart… dat kleine, dappere meisje dat elke dag, zichtbaar en onzichtbaar vecht tegen de ziekte in haar lichaam. Stilletjesaan groeide dit idee …”Running for LISA” werd geboren. (Zie ook mijn pagina op FB! – https://www.facebook.com/runningforlisa)

Want Lisa en ikzelf delen een hobby: lopen! Reeds in het eerste leerjaar wist zij op de jaarlijkse scholenveldloop een podiumplaats te bemachtigen. Ook in het tweede leerjaar straalde ze opnieuw op het podium! Ze sloot zich aan bij AVT Neeroeteren en trainde twee keren per week met “volle goesting” in de atletiekclub. Haar sportiviteit en haar doorzettingsvermogen kenden geen grenzen, zo deed ze ook mee aan LCC veldlopen!
Maar toen stak dermatomyositis daar een stokje voor… of althans dat probeert deze auto-immuunziekte… Lisa krijgt ze niet klein! Want ook al strijdt Lisa elke dag tegen de ziekte in haar lichaam, ze lacht en geeft zichzelf voor 200%: op school, tijdens haar sessies bij de kine, op de Chiro …
En daarom loop ik op 1 oktober in Brussel voor Lisa en om geld in te zamelen voor de CIB-Liga! Geld dat integraal gedoneerd zal worden aan de CIB-Liga!

Dus 1 oktober zal ik in Brussel lopen voor Lisa … en de CIB-liga!

Steun ons met je donatie

Wie wil, mag en kan mij en in de eerste plaats Lisa steunen door een donatie, klein of groot!

Je kan dat doen via de Dono website (https://www.dono.be/actie/running-for-lisa)
of rechtstreeks aan de CIB-Liga –  BE83 7895 4525 6115 met vermelding ‘Running For Lisa’

In beide gevallen heb je recht op een fiscaal attest voor iedere gift van € 40.-of meer.

Sportieve groetjes,

Debora