Legaat en schenking

Niemand houdt ervan na te denken over ouder worden of doodgaan. Toch biedt het voordelen om dit toch al te doen door bijvoorbeeld een testament op te maken. U weet dan dat alles geregeld is voor wanneer u er niet meer bent. Door de CIB-Liga vzw op te nemen in uw testament kan u ook na uw dood iets betekenen voor diegenen die het echt nodig hebben.

Dankzij de formule van het duolegaat is het opnemen van een goed doel in het testament bovendien vaak fiscaal voordelig. Binnen deze formule neemt u naast één of meerdere familieleden of kennissen ook één of meerdere erkende organisaties op, zoals de CIB-Liga vzw. Deze laatste betalen dan de successierechten van uw familieleden en kennissen. Het resultaat is in vele gevallen dat uw erfgenamen netto méér erven én ook de CIB-Liga vzw een bedrag erft. Zo kan de CIB-Liga vzw haar doelstelling verder blijven realiseren, terwijl dit ook financieel voordelig is voor uw erfgenamen.

Meer informatie vindt u in dit uit een tijdschrift van Belfius overgenomen nummer:

Info over legaten (PDF – 54Kb)

Of kijk ook even op deze website: http://www.goedgeven.be. U kan er tevens een gratis boekje omtrent deze materie bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.