Kort verslag van de 6e World Scleroderma Day in Dilbeek

Vandaag een hele leuke dag beleefd in het Cultuurcentrum Westrand te Dilbeek, naar aanleiding van de 6e World Scleroderma Day.

Het was sowieso een gezellig samenzijn voor medewerkers, leden en niet-leden en de deskundige uitleg van Dr. T. Quintens over Sclerodermie werd door iedereen gesmaakt.
Op een voor ons verstaanbare manier werd aan de hand van een presentatie uitgelegd wat Sclerodermie is(Skleros = hard Derma = huid), wat bindweefsel nu juist is, en werden de verschillende types sclerodermie verduidelijkt aan de hand van foto’s.
Er werd dan verder gegaan over de oorzaak, symptomen, diagnose en behandeling van Sclerodermie.
Dr. Quintens nam nadien uitgebreid de tijd om de door de aanwezigen opgestelde vragen te beantwoorden.

Na de uitleg over Sclerodermie, deelde de 26-jarige lupus-patiënte en jonge moeder Steffie Vandierendonck ons haar ervaring mee hoe zij met haar ziekte omgaat en omging en hoe je moet leven en werken met een chronische ziekte.

Het was een zeer geslaagde samenkomst, de eerste ingericht door onze nieuwe provinciale contactpersonen Marie-Thérèse Boels en haar echtgenoot Walter Sonck. Ze slaagden er in om de lokale TV-zender RingTV over te laten komen met een kleine crew en van de meeting opnamen te laten maken, alsook interviews met onze Voorzitter en een Sclerodermie patiënte. De reportage zal later ook op onze website gezet worden maar daar zullen jullie dan nog wel van verwittigd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.