Hospitalisatieverzekeringen: voorafbestaande aandoeningen en Ieeftijdsbeleid

Het Vlaams Patiënten Platform (http://vlaamspatientenplatform.be/) ontvangt regelmatig vragen met betrekking tot de hospitalisatieverzekeringen zoals:

  • “Ik lijd aan een ziekte maar ben niet verzekerd. Kan ik nog een hospitalisatie verzekering afsluiten? Zal ik geweigerd worden omwille van mijn ziekte of meer moeten betalen?”
  • “Ik ben ontevreden over mijn huidige hospitalisatieverzekering maar ik heb ondertussen een aandoening die gedekt wordt. Kan ik overschakelen naar een andere hospitalisatieverzekering? Wordt mijn aandoening bij een andere hospitalisatieverzekering uitgesloten?”
  • “Ik heb ontdekt dat mijn 75-jarige moeder niet meer verzekerd is omdat zij de premies vergat te betalen. Kan zij op haar leeftijd nog een hospitalisatieverzekering vinden?”
  • “Mijn hospitalisatieverzekering is zeer duur maar dekt weinig. Ik ben 69 jaar en heb osteoporose. Kan ik naar een betere verzekering overstappen en blijft mijn ziekte dan gedekt?”

In onderstaande documenten geeft het VPP meer info over de stand van zaken van hospitalisatieverzekeringen en ‘Vooraf bestaande aandoeningen’ en ‘Leeftijdsbeleid’

De bestanden zijn in PDF-formaat en slechts enkele Mb groot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.